Blog semanal

Blog semanal

domingo, 14 de junio de 2015

Discurs de presa de possessió com a Batle de Palma.

D’entrada vull agrair-vos la vostra càlida presència aquest matí calorós de Ciutat. Acabau de ser testimonis de la nova constitució del nou Consistori de l’Ajuntament de Palma.

 

És un moment solemne i, a la vegada emotiu, que vull compartir més enllà del que suposa en termes institucionals. I compartir és, en primer lloc, agrair.

 

Agrair especialment el suport als regidors i regidores amb els quals configurarem un nou govern d’esquerres a Palma. Saben que responc a la seva confiança amb orgull, responsabilitat i lleialtat.

 

Als companys de Més, ens uneix un llarg recorregut que hem fet plegats tant en el Govern com a l’oposició. Als de Som Palma els hi don la benvinguda i la certesa de que encetem un camí que donarà una fructífera col·laboració. 

Als companys del grup socialista, un cop més, moltes gràcies. Vosaltres visualitzau la vocació municipalista del PSIB-PSOE que ha deixat una profunda empremta en aquesta casa.

 

Les tres forces refermam avui el compromís responsable de treballar per a la transformació de Palma sota les premisses dels valors tradicionals del progrés, que segueixen sent la llibertat, la igualtat i la justícia social. Valors als quals afegirem els nous valors del segle XXI: la participació, la transparència, i la convivència respectuosa en la diversitat.

 

Les tres forces polítiques hem forjat un programa de govern sòlid, solvent i, sobre tot, útil per a la ciutadania, una ciutadania que encara viu els rigors de una gran crisi econòmica que no va crear.

 

Les bases d'aquest govern de canvi a Palma passen per aplicar mesures que prioritzin el rescat de persones, la creació de feina digna i amb drets, la cohesió social i la qualitat dels serveis públics.

Un nou temps polític exigeix un govern que planti cara a la crisi en defensa de les persones i del interès general, que recuperi els serveis que han estat privatitzats i que lluiti contra l'especulació.

 

L’objectiu essencial d’aquest govern és que tothom superi la crisi, en estrictes termes d’igualtat i que ningú, absolutament ningú, es quedi a la cuneta.

 

Mirau, el canvi social mai no passa per casualitat. Ara bé, perquè el canvi sigui una realitat, desitjar-ho tampoc és suficient. Cal fer feina de valent, en equip i amb humilitat. Cal aprendre dels errors del passat i aprofitar els encerts. Mantenir o potenciar allò que sabem funciona.

 

 

Vull que aquest govern sigui un exemple d'una nova manera de fer política, que incorpori imaginació i capacitat de prioritzar els interessos generals i les necessitats de les clases mitjanes i treballadores, que han estat molt malmenades en els darrers temps.

 

Un govern capaç prendre decisions encaminades sempre a millorar la vida de les persones i fer de Palma un lloc millor per a tots. 

 

 

Un govern que faci de la participació la transparència i la rendició de comptes les seves senyes d'identitat.

 

 

És un moment de política en majúscules. Política no entesa només com la gestió de l'espai compartit. Ha arribat el moment de la política no només al servei dels ciutadans sinó amb els ciutadans i ciutadanes. És el moment de la intel·ligència col·lectiva, del cervell social i de la participació ciutadana per millorar la nostra ciutat.

 

 

S’ha acabat el moment de parlar de polítics, crec és el moment de parlar de polítiques.

 

 

Des d’ara mateix em  compromet, com a batle de Palma, a dedicar tots els meus esforços a generar i fer possibles polítiques que es tradueixin en aquest canvi que la ciutadania ha demanat.

 

 

Vivim un temps nou, ple de reptes però alhora, un moment apassionant per als progressistes, per a aquells que creiem que una altra ciutat és possible.

 

 

Són molts els reptes que tenim per davant, però vos puc assegurar que treballarem de valent per estar a l'altura del moment històric i ho farem de manera responsable per fer complir el mandat que ens han encarregat els ciutadans i ciutadanes.

 

 

Cada dia la nostra ciutat avança i es transforma, de vegades de manera més ràpida i palpable que d'altres, però sempre avança. Ja que Palma és una ciutat viva en constant moviment i per això hem de romandre molt atents per detectar els nous polsos socials i adaptar-los a les nostres polítiques. 

 

Palma demana ser escoltada i entesa. Em compromet a mantenir una conversa constant amb la ciutat.

 

 

Estarem oberts a escoltar les propostes que neixin des de la base dels moviments ciutadans. Entenem que els barris són els elements naturals per mantenir aquest debat ciutadà i polític.


És necessari que tots els que ens dediquem al servei públic des de la política, i en especial des de la política municipal, escoltem totes les persones que fan sentir la seva veu en uns moments socialment complicats.

 

 

Escoltarem tothom i més especialment aquells que majors dificultats tenen i no poden alçar la seva veu. És la nostra obligació i el nostre compromís i d'això voldrem retre comptes, protegir el més feble i més necessitat. Estic parlant de nens i els més joves. Reitero novament el meu compromís de treballar per eradicar la pobresa infantil a Palma.

I un altre apunt, aquest govern estarà obert a la crítica ciutadana, de fet, entenc la crítica ciutadana com a una cosa imprescindible de l'acció política en democràcia.

 

Per això ofereixo la mà oberta de la col·laboració als dos grups de l’oposició.

 

Fem a partir d'avui en aquesta casa de tots els ciutadans que Palma pot ser un lloc dtrobada.

 

 

Seré el batle de tots els palmesans i palmesanes, dels qui m'han votat i els que no m'han votat. Vull aconseguir acords amb tots els sectors, amb els agents econòmics i socials, amb les entitats, amb els veïns i veïnes de cada barri.

 

 

El mandat que amb màxima responsabilitat assumeixo ara passa per no deixar ningú enrere. Farem d'aquesta nostra ciutat el lloc que tots volem, en el qual cabem tots. I cal construir-la junts, l'esforç per Palma val la pena.

Senyores i senyors, una nova majoria de ciutadans que el dia 24 de maig van mostrar a les urnes el seu desig d’un canvi des de la pluralitat. A tots ells els hi he de dir que avui hem fet la primera passa d’aquest complir aquest desig i que avui el cor de Palma ha començat a bategar amb un altre ritme: ha començat el canvi.

 

 

I acab amb un apunt personal. No puc amagar l’orgull que per a mi significa ser investit com a batle de Palma, per la qual cosa hi posaré tota la meva capacitat de feina, força i seny; però exerciré el càrrec amb les meves maneres de sempre: humilitat, franquesa i lleialtat. Moltes gràcies.No hay comentarios:

Publicar un comentario