Blog semanal

Blog semanal

martes, 27 de octubre de 2015

Palau de Congressos.


En defensa de l'interès públic i de la inversió pública que ha suposat la construcció del Palau de Congressos, l'Ajuntament no ratificarà l’adjudicació 
del Palau de Congressos per irregularitats en el concurs.

La junta de govern municipal sol·licitarà a la societat Palau de Congressos que estudiï la fórmula més adient per tancar el procediment.

L’Ajuntament de Palma no ratificarà l’adjudicació del Palau perquè l’informe de la UIB revela irregularitats en la taxació del complex i en el procediment del concurs. Per la qual cosa, la Junta de Govern de l’Ajuntament de Palma no deu ni pot ratificar l’adjudicació que li proposà el Consell d’Administració de Palau de Congressos S.A. el 21 d’abril passat. 

Ara ja s'entén perquè el Batle Isern no va voler signar l'adjudicació del concurs que el seu propi govern havia convocat i gestionat.
 

Quant a la valoració, el document esmentat assegura que en no existir una valoració actualitzada en el moment de convocar el concurs, això suposava ometre un tràmit essencial. 

Mentre que la segona irregularitat fa referència al procediment, ja que segons els professors de l’àrea de Dret Administratiu que signen l’informe –Avel·lí Blasco, Aina Salom i Bartomeu Trias- no existia una motivació per triar el concurs enlloc de la subhasta per a l’adjudicació de l’hotel quan la subhasta és el procediment que marca la llei per vendre un bé públic.

A més el sistema proposat a les bases podria  suposar de continuar amb ell una pèrdua de fins a 80 milions d'euros a les administracions, ja que es vendria l'hotel per 40.5000.000 quan l'altre oferta presentada oferia 60.000.000 i quan el preu de construcció ha superat els 60 milions, i perquè es podria perdre 1.400.000 euros anuals de lloguer de la part del Palau.

L’equip de govern prendrà l’acord de no ratificar l’adjudicació del Palau a la reunió de la setmana que ve. Mentrestant, sol·licitarà a la Societat Palau de Congressos que estudiï la fórmula més adient per tancar el procediment.

La voluntat de l’Ajuntament de Palma i del Govern de les Illes Balears que el Palau de Congressos comenci a funcionar el 2016.

No hay comentarios:

Publicar un comentario