Blog semanal

Blog semanal

viernes, 8 de enero de 2016

El Casal Balaguer, una gran oportunitat cultural i turística per a Palma.
   Recuperam el nostre patrimoni històric i, a més, guanyam un nou espai per a la cultura, un element molt important per a una ciutat com Palma. El Balaguer és un valor afegit, ens ajuda a estendre la cultura a la ciutadania i, a la vegada, ens permet ampliar l’oferta cultural per fer de Ciutat un destí cultural. 
 
A finals de 2016 aquest casal obrirà les seves portes per convertir-se en un nou espai de trobada per a la cultura a Palma. El casal Balaguer es troba a un lloc emblemàtic de Palma, al centre de Ciutat. Per això, creiem que ha de desenvolupar una programació pròpia i complementària als altres espais culturals i expositius de  Palma.

  

L’Ajuntament disposa de centres expositius importants com el Solleric, la Fundació Miró i  Ses Voltes i participa a d’altres com Es Baluard. Com a institució, ens fa falta un lloc on poder dur a terme activitats culturals com conferències, concerts, exposicions temàtiques.... i aquest espai serà el Balaguer, que complementarà l’oferta expositiva de la qual ja disposa Ciutat.Un exemple: s’ha recuperat l’orgue del casal, on ens trobam ara. És l’únic orgue que es troba en un edifici civil a Mallorca, per tant, l’hem de mostrar i hem de fer que torni a sonar perquè tothom el pugui escoltar.

A més, la programació del Balaguer tindrà un eix central: la nostra ciutat. Volem mostrar i donar a conèixer la història de Palma, el seu present i el seu futur. I ho farem mitjançant propostes que posin de manifest la riquesa cultural de la ciutat i els seus personatges, i, també, que mostrin la creativitat i vitalitat de la nostra societat.Pensam en Palma i fem feina per als ciutadans i ciutadanes de Ciutat, i també per aquells que ens visiten. Palma està de moda, i, per això, hem d’oferir un programa variat, ple d’activitats, tant per als que som d’aquí i volem gaudir de la nostra ciutat com per als que ens visiten.


Les obres començaren el 2009 i s'obrirà al 2016, un projecte que va començar  amb la Batlessa Aina Calvo i Nanda Ramon com a Regidora de Cultura, que va continuar la passada legislatura i que aquesta es finalitzarà.Durant aquests 6 anys d’obres s’han invertit gairebé 6 milions d’euros procedents de fons europeus, del Govern central, de Capitalitat i de fons propis de l’Ajuntament. S’hi han implicat moltes institucions, un fet que demostra clarament la importància de recuperar un lloc tan emblemàtic com aquest. Vull agrair també la feina duta a terme pels arquitectes encarregats del projecte María José Duch, Ricardo Flores, Eva Prats i Francisco Pizá. I del departament de Cultura de l'Ajuntament de Palma liderat pel Regidor Miquel Perelló.
 
No hay comentarios:

Publicar un comentario