Blog semanal

Blog semanal

miércoles, 10 de febrero de 2016

Donem solucions.
Torna a entrar en vigor l’ordenança del botellot de 2011 i els articles derogats per l’Ordenança Cívica declarada nul·laper la justícia.
Acatam la sentència del TSJ de les Illes Balears però no hi ha cap inseguretat jurídica ni buit legal. 
La Platja de Palma, el passeig Marítim i Gomila seran declarades zones d’intervenció especial.

La Junta de Govern s’ha donat avui per assabentada de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears que ha declarat nul·la l’Ordenança Cívica de Palma. 
Al mateix temps i per garantir que no hi hagi “cap inseguretat jurídica ni buit legal”  la Junta de Govern ha declarat la vigència de l’ordenança del botellot de 2011 i dels articles d’altres ordenances que es van derogar amb l’entrada en vigor de l’Ordenança Cívica”. Aquests fan referència a àmbits com la neteja, els excrements i tinència d’animals domèstics o la publicitat dinàmica, entre d’altres.
A partir d’ara la Policia Local ja té normativa i pot actuar en conseqüència” encara que hi ha alguns punts que encara s’han d’aclarir si hi pot haver regulació municipal al respecte, especialment en el cas del “trile” i que “s’ha de veure quines solucions legals podem donar des de l’Ajuntament”.
Encara s’està a l’espera de resposta a la sol·licitut de reunió amb la Delegació del Govern, per estudiar la coordinació entre la Policia Local i la Nacional en casos com el balconing, la prostitució o el trile. Volem la implicació de la Policia Nacional en fer cumplir la legislació” i que “hi ha legislació estatal que s’ha de fer cumplir”.
Amb l’aplicació de l’ordenança del botellot de 2011 es determinarà les zones d’intervenció especial, que han de ser aprovades per la Junta de Govern després dels informes de la Policia Local i de la comissió de seguiment de l’ordenança, que està a formada per les regidories implicades, els diferents partits polítics amb representació municipal, la Federació d’Associacions de Veïns i altres entitats. Les primeres zones que seran declarades d’intervenció especial són tota la Platja de Palma, el passeig Marítim i la zona de la plaça de Gomila, però es valorarà la conveniència de declarar també altres zones de la ciutat. 
Aquest és un altre dels desastres fets la pasada legislatura i al que nosaltres posarem també remei.

No hay comentarios:

Publicar un comentario