Blog semanal

Blog semanal

lunes, 24 de abril de 2017

Avui és un día important per a la millora de la neteja de la ciutat. Comença el canvi dels contenidors.
Avui comença al barri de l’Arenal la instal·lació al carrer dels nous contenidors i la retirada dels vells


En aquesta primera fase, des d’avui fins a principis de juny, es renovaran 1.655 contenidors als barri de l’Arenal, les Meravelles, Can Pastilla i la zona nord de l’eixample

Cada dia es col·loquen una mitjana de 50 contenidors nous, en grups de les quatre fraccions: rebuig, envasos lleugers, paper i cartó i vidre


La primera fase de la renovació dels contenidors ha començat avui a primera hora del matí al barri de l’Arenal. Es farà feina cada dia fins a principi de juny per tal de retirar dels carrers els contenidors vells i instal·lar una mitjana de 50 nous cada dia. D’aquesta manera es renovaran en aquesta primera fases un total de 1.655, a les següents barriades:BARRIADA
Núm. CONT.


L’ARENAL
241 cont.


LES MARVELLES
219 cont.


CAN PASTILLA
172 cont.


CAS CAPISCOL
135 cont.


AMANECER
38 cont.


CAMP REDO
193 cont.


L'OLIVERA
68 cont.


SON OLIVA
73 cont.


BONS AIRES
176 cont.


PLAÇA DE TOROS
141 cont.


ARXIDUC
49 cont.


SON FORTESA SUD
49 cont.


ELS HOSTALETS
23 cont.


MARQUÈS DE LA FONSANTA
78 cont.


TOTAL                     1.655 cont.


Els nous contenidors s’instal·laran formant illes d’aportació de les quatre fraccions: rebuig, paper i cartó, envasos lleugers i vidre (els de matèria orgànica s’instal·laran posteriorment a finals d’any):

-         Rebuig: 606
-         Paper i cartó: 409
-         Envasos lleugers: 405
-         Vidre: 399 (49 amb sistema “vacri” per a establiments de restauració).

Suposen un total de 1.819 nous contenidors, dels quals es col·loquen al carrer 1.655 (un 10 % queda en estoc per a substitucions). La resta de contenidors, fins a un total d’uns 5.500, s’instal·laran a la resta de la ciutat a partir de la tardor. La instal·lació va a càrrec de l’empresa adjudicatària, Contenur SL, a la qual EMAYA va adjudicar el contracte de subministrament i instal·lació el mes de gener per un total de 5.574.495,96 €.

A més de la implantació de totes les fraccions per tal de millorar i facilitar als ciutadans la recollida selectiva, el canvi de contenidors suposa altres avantatges:

-         Els contenidors són accessibles per a qualsevol persona, sigui quina sigui la seva edat o condicions físiques. Són de fàcil obertura (amb palanca per a persones amb cadira de roda i pedal de peu) i estan senyalitzats per a persones invidents. Compleixen la normativa i els requisits d’accessibilitat.
-         Tots els contenidors estaran identificats amb un número i un codi Qr. A través de qualsevol aplicació de lectura d’aquests codis es podrà consultar informació sobre aquest contenidor (què s’hi diposita, freqüència de recollida...) i amb l’app d’EMAYA també es podran fer consultes i  comunicar incidències relacionades amb aquest contenidor. El codi també es podrà introduir al web d’EMAYA i realitzar aquestes consultes.
-         Els contenidors, així mateix, estan retolats amb indicació de les fraccions i residus que s’hi ha de dipositar i els que no, i amb un missatge educatiu per conscienciar sobre la separació dels fems.
-         Paral·lelament a la instal·lació dels nous contenidors s’implantarà un sistema de neteja diari de les àrees de contenidors, amb uns vehicles que realitzaran rutes prèvies al buidat dels contenidors. Així mateix cada mes es netejaran per defora i cada tres mesos per dedins.
-         Els nous contenidors tendran un programa de manteniment a càrrec d’EMAYA, per revisions i reparacions continuades, cosa inexistent fins ara.


Campanya d’informació i conscienciació

Així mateix, la renovació dels contenidors anirà acompanyada de campanya d’educació i conscienciació “Estrenam contenidors. Estrenam històries” per tal de donar a conèixer aquests canvis i demanar col·laboració ciutadana per separar els residus i mantenir la ciutat neta.
Un element fonamental d’aquesta campanya educativa és la publicació de la guia de bones pràctiques per a la gestió dels residus a Palma, on es pot consultar què s’ha de fer per donar un destí adequat a qualsevol deixalla domèstica.  També s’ha editat un fulletó per informar de les característiques dels nous contenidors.

L’equip d’educació ambiental d’EMAYA recorrerà els barris allà on es canvien els contenidors per informar els ciutadans al carrer, instal·lant punts informatius i contactant amb les associacions de veïns. Es distribuirà les publicacions editades i s’informarà personalment als ciutadans.

El mesos d’abril i maig s’instal·laran els punts informatius davant el pavelló Toni Servera, a la plaça dels nins de S’Arenal i a la plaça Pius IX de Can Pastilla. El mesos de maig i juny aquest punts informatius estaran presents a Cas Capiscol, Amanecer, Camp Redó, Son Oliva, Bons Aires, Plaça de Toros, Arxiduc, Son Fortesa, pl. Santa Elisabet i Costa i Llobera.

1 comentario:

  1. Me pareix molt bé que es canviin els contenidors i que es facin campanyes d'informació i conscienciació, però allò important son els resultats: malgrat tot, Palma es una ciutat molt bruta. Es vergonyós veure com estan d'herbes i brutici molts carrers de Palma. Vaig enviar al Diario de Mallorca unes fotografies de l'estat del carrer Andrea Doria, ple de plantes a les seves aceres. Ho publicaren dia 27 de juny. M'agradaria molt que servis per qualque cosa.
    Crec que una de les primeres obligacions d'un Ajuntament es tenir la ciutat neta i cuidada. Es molt trist que un Ajuntament d'esquerres tengui Palma en aquestes condiciones. Pagan imposts i a més a més som una ciutat turística. Donam una imatge deplorable.
    També convendria que anassin a veure com esta el Baluart del Princep, del qual es va fer una restauració preciosa. Es horrorós, està ple d'herbes, brutici i pintades. Es imposible mantenir un espai tan hermós i que ha costat tants de dotblers de restaurar, en condicions dignes????
    Sé Sr. Hila que des d'avui vosté ja no es el batle de Palma, però avui he vist la oportunitat d'escriure la meva opinió. Tal vegada servirà per qualque cosa. Salutacions.

    ResponderEliminar